Muu toiminta

Perhekeskuksessa järjestettävän toiminnan lisäksi järjestämme myös seuraavanlaista toimintaa:

Lasten kuvataidekoulu

KATSO KURSSITIEDOT VAKKA-OPISTON ESITTEESTÄ

Lasten kuvataidekoulussa lapset löytöretkeilevät kuvataiteen eri osa-alueilla heidän omilla ehdoillaan, ohjatusti, leikin keinoin. Opetuksessa on vuosittain vaihtuva teema. Ryhmällä on myös oma toimintasuunnitelmansa, joka mukailee taiteen perusopetuksen kuvataiteen opetussuunnitelmaa. Luovan ja hauskan tekemisen myötä lapset oppivat tunnistamaan ja käsittelemään erilaisia työvälineitä ja materiaaleja. Kuvataideopetuksessa vierailee vuosittain taiteilijakummi, joka vie oppilaat löytöretkelle oman taiteensa maailmaan. Kauden loppuhuipentumana on lasten töiden näyttely avajaisineen. Lisätietoja voi tiedustella opettajilta: Kerttu Aaltoselta (puh. 044 282 8151) ja Irene Nyholmilta. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Vakka-opiston kanssa. Ilmoittautumiset ryhmiin joko netin kautta tai puhelimitse opiston toimistoon (puh. 8501 6273).

Kylämummi ja -vaaritoiminta

Kylämummi ja -vaaritoiminta on yhteisöllistä isovanhemmuutta, jota voi toteuttaa esimerkiksi päiväkodeissa, kouluissa, kirjastoissa tai perhekahviloissa. Niissä mummi- ja vaari-ikäiset vapaaehtoiset jakavat aikaansa ja taitojaan lasten kanssa. Mitään erityistä ei vaadita, vaan tärkeintä tapaamisissa on läsnäolo, kuunteleminen, tukeminen ja rohkaiseminen. Vapaaehtoiset kylämummit ja -vaarit valitsevat itselleen parhaiten sopivan tavan toimia sekä päättävät itse, kuinka paljon käyttävät siihen aikaa. Toiminnan tavoitteena on tutustuttaa eri sukupolvet toisiinsa ja saada heidät toimimaan yhdessä ja tukemaan toisiaan. Tällä hetkellä kylämummeina toimivat Lahja Isotupa, Birgit Kinnanen, Pirjo Malmi, Raija Jakonen sekä Liisa Niro, joka toimii kylämummina perhekahvilassa. Kylämummejamme voi kysellä esim. päiväkoteihin, kerhoihin tai kouluihin Virpi Pulliselta (050 348 8966). Toivomme mukaan myös vapaaehtoisia kylävaareja!

Jäsenillat

Viime vuosina toimintaamme vakiintuneita jäseniltoja pidetään säännöllisen epäsäännöllisesti sekä syksyisin että keväisin yhteistyöyritystemme tiloissa. Siitä kiitos yhteistyöhaluisille yrityksille! Illoissa voitte liittyä MLL:n jäseniksi ja tehdä ostoksia vain jäsenille tarkoitetuin erikoisalennuksin.

Tukioppilastoiminta

Laitilan yläkoulussa on tukioppilaita, kuten suurimmassa osassa Suomen yläkouluista. Tukioppilasehdokas valitaan oman luokan keskuudesta äänestämällä. Ehdokkaan tulee läpäistä myös koulukuraattorin ja tukioppilastoiminnasta vastaavan opettajan haastattelu. Valinta tapahtuu seitsemännellä luokalla. Valitut parikymmentä tukioppilasta koulutetaan kahdeksannella luokalla koulun valinnaisainetuntien puitteissa Mannerheimin Lastensuojeluliiton luoman koulutusohjelman mukaan. Yhdeksännellä luokalla tukioppilaat järjestävät yhteishenkeä lujittavaa toimintaa, joista keskeisin on kummiluokkatoiminta. Tukioppilaat osallistuvat myös alakoululle suunnattuun Lapselle Selvä Elämä -projektiin. Tukioppilastoiminnan tärkeimmät tavoitteet ovat reilu toveruus ja koulukiusaamisen vastustaminen.

Keräykset

MLL toteuttaa vuosittain valtakunnallisen "Lapset ensin"-keräyksen. Keräys suoritetaan lipaskeräyksenä. Keräyksistä saatavat varat ohjataan lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi tehtävään työhön sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla. Kerääjinä voivat toimia esim. koululuokat, urheiluseurat ja partiolaiset, jotka saavat osan keräystuotosta. Jos olet kiinnostunut toimimaan kerääjänä, ota yhteyttä keräysvastaavaamme Heli Niemiseen, p. 044-7865811 tai heli.nieminen@lailanet.fi.